Iskustva sa Cotrugli studija: ulaganje u znanje je kapitalna investicija

Ivana je 2010. godine završila EMBA, a 2011. prešla u Microsoft na poziciju finansijskog direktora za Srbiju i Crnu Goru. Danas u Microsoftu najviše koristi znanja koja je stekla na modulima komunikacijskih veština, ličnog razvoja i rukovođenja.

Kako ste se odlučili za Cotrugli studije?
-U jednom trenutku je postalo jasno da ako želim dalje da napredujem u karijeri, moram da unapredim svoja znanja i veštine rukovođenja i da bi mi u tome jedan dobar MBA program pomogao. Iako sam u "The Coca-Cola Company" gde sam u tom trenutku radila, pohađala treninge u oviru internacionalnog Coca-Cola Univerziteta, obzirom da živim i radim u Srbiji, smatrala sam da je važno da izaberem MBA koji je iz ovog regiona i da na taj način upoznam i povežem se sa kolegama iz okruženja.

Kako izgledaju studije?
-Kada sam počela da pohađam predavanja Cotrugli Business School je tada počinjala sa radom u Beogradu. Biznis škola vs. biznis univerzitet je bila bliža mom iskustvu jer mi je uvek bilo lakše da učim kroz konkretne primere, praksu u odnosu na teoriju.
Ceo stipendijski proces je bio interesantan i dinamičan, i bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bila 1 od 6 izabranih stipendista te prve generacije EMBA programa u Srbiji.

Koliko traju predavanja i kako su koncipirana?
-Od ukupno 16 modula tokom dve godine programa, većina su podrazumevala rad u timovima. Rad u grupi je bio veoma interesantan, jer su se grupe menjale i često sam bila u prilici da sarađujem sa kolegama potpuno različitog stila rada, komunikacije i razmišljanja od mog.
To je bio pravi izazov, jer se upravo sa takvim situacijama srećem na poslu gde treba da sarađujem sa različitim timovima, koji su nekada internacionalni, a u poslednje vreme sa razvojem novih tehnologija sve češće i virtuelni što čini rad još zanimljivijim. Znanje i praksa koje sam stekla u Cotrugli biznis školi mi dosta pomažu.

Šta biste istakli?
-Pravo zadovoljstvo su bila kvalitetna predavanja profesora sa Duke University, Incae Business School, ESCP (Europe Business School), Harvarda, kao i druženje sa kolegama u pauzama. Škola mi je omogućila da upoznam različite ljude sa kojima možda ne bih imala priliku da sarađujem.

Savet za nove polaznike?
-Uvek sam smatrala da je ulaganje u znanje kapitalna investicija i ukoliko ima mogućnosti, svakom bih preporucila da dalje nastavi ucenje.

Pogledajte još