Siniša Mihajlović tužio novinare ugašenog Presa

Mihajlović je tužio glavnog i odgovornog urednika Đoka Kesića i novinare Arsenija Šoškića i Marka Čolića i od njih traži odštetu od milion i po dinara.

U tužbi su kao sporni izdvojeni delovi iz teksta objavljenog 17. I 18. oktobra 2012. godine u Presu u kome se prenosi detalji iz navodne svađe Mihajlovića i kapitena Branislava Ivanovića.

Kapiten je navodno rekao da nije došao iz Londona da razigrava fudbalere menadžerske agencije, a da je selektor psovao i govorio kako je on najvažniji.

Kao sporna navedena je i rečenica u Šoškićevom komentaru istog dana: "Pa nije nacionalni tim nečija igračka da eksperimentiše ili gura igrače menadžera Falija Ramadanija, što se sve glasnije priča".

U tužbi se navodi da je "serijom citiranih tekstova, dnevni list Pres oklevetao tužioca na način da navodno fudbalski menadžeri imaju odlučujući uticaj prilikom sastavljanja tima reprezentacije Srbije", kao i da to "predstavlja apsolutno netačnu informaciju".

Tužba je podneta Višem sudu u Novom Sadu koji se u novembru 2012. godine proglasio mesno nenadležnim, na šta je uložena žalba Apelacionom sudu koji je ukinuo rešenje i predmet vratio Višem sudu u Novom Sadu.

Tuženi novinar Marko Čolić rekao je agenciji Beta da još nije dobio tužbu i da ne može ništa da priča o njoj, ali je istakao da stoji iza svake objavljene vesti.

Ovo nije prvi put da je Mihajlović tužio novinare, pošto je ranije podneo tužbu zbog govora mržnje protiv Konstantina Radulovića iz Kurira zbog kolumne "Ne volim Mihu, ali podržavam Srbiju".

Novinar Kurira napisao je u svom komentaru da ne voli Mihajlovića, da ne bi voleo da selektor bude uzor njegovom detetu i da bi iscepao svaku njegovu sliku koje bi ono okačilo u svojoj sobi, što je trener reprezentacije ocenio kao govor mržnje.

Mihajlović se nije pojavio na ročištu protiv Radulovića, a novo je zakazano za 28. maj.

Beta

Pogledajte još