SRS dala građanima broj telefona Vučića i Dačića: Da kažu mišljenje o kosovskom sporazumu

Prema saznanjima portala Nadlanu.com Dačić neće da komentariše ponašanje radikala, a Vučić je nedostupan. Broj Ivice Dačića koji su radikali objavili nije u funkciji.

Na zvaničnoj Fejsbuk strani Srpske radikalne stranke pojavila se slika:

(old_image)

Ispod koje je i tekst:

"Glas naroda mora da se čuje! Sprečimo kapitulaciju Srbije!
Pošalji SMS Vučiću na 066.404040 i Dačiću na 063. 222059
Poručimo veleizdajnicima šta mislimo o njima.
KOSOVO I METOHIJA JE SRBIJA !
"

Pregovarački tim Vlade Republike Srbije i premijer Dačić juče su parafirali takozvani sporazum sa Prištinom i time praktično najavili odricanje od južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, piše na sajtu www.srpskaradikalnastranka.org.rs.

"Srpska radikalna stranka smatra da ni Dačić, ni Vučić, ni Nikolić nemaju mandat da se odriču bilo kog dela državne teritorije. Njihov potpis ne može imati važnost ni pravnu snagu, jer pored toga što nema legitimitet, on je suprotan Ustavu i zakonima Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN, kao i nacionalnim interesima srpskog naroda", rekao je Nemanja Šarović, zamenik predsednika Stranke na konferenciji za novinare, na punktu u Knez Mihailovoj ulici.

On je objasnio da je Vučić nedavno izjavio kako je za dva dana dobio 1500 SMS poruka od kojih je 900 ljudi koji su mu poslali te poruke bilo za to da se Srbija odrekne Kosova i Metohije, a srpski radikali su odlučili da pomognu Vučiću u donošenju odluke koja bi bila odbijanje ultimatuma koji je Brisel postavio pred srpski narod.

PROČITAJ I: Vučiću prete: "Izdajice za tebe je metak"

"Želimo da se glas srpskog naroda zaista čuje", poručio je Šarović i najavio da će Srpska radikalna stranka u ponedeljak, 22. aprila, na Trgu Republike u 18 časova organizovati veliki protestni skup i pozvao sve patriote i sve koji se protive odricanju od Kosova i Metohije da se pridruže. Poseban poziv je uputio predsedniku DSS Vojislavu Koštunici, i upozorio ga da ako se ne pridruži protestu treba da zaboravi reč „patriotizam“ i reč „Kosovo i Metohija“.

Izvor: Srpska radikalna stranka

Pogledajte još