Fetel se pobedama bori protiv priča o naređenju iz boksa

Trostruki uzastopni svetski šampion juče je pobedio u trci za Veliku nagradu Bahreina, ispred vozača Lotusa Kimija Raikonena i Romana Grožana. To je bila njegova druga uzastopna pobeda u Bahreinu, a i drugi trijumf u ovoj sezoni.

Posle trke, Fetel je zajedno sa ekipom proslavio pobedu, što nije bio slučaj 24. marta kada je pobedio u trci u Maleziji, pošto je, uprkos naređenju iz boksa, pretekao klupskog kolegu Marka Vebera.

Fetel nije kažnjen zbog toga, izvinio se Veberu, ali je kasnije izjavio da bi "verovatno" to ponovo uradio.

"Sebastijan je potpuno zaslužio pobedu u Bahreinu i to je fantastičan rezultat ekipe. Velika je stvar pobediti u trci Formule jedan, a pogotovo drugu godinu uzastopno na istoj stazi", rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

"Takođe, druga pobeda u prve četiri trke i vođstvo u konkurenciji vozača i konstruktora u šampionatu je veoma dobar početak sezone za Red Bul", dodao je Horner.

Fetel je u Bahreinu ostvario 28. pobedu u karijeri, a osvajanjem tri uzastopne šampionske titule izjednačio se s legendama Huanom Manuelom Fanđom i Mihaelom Šumaherom, a postao je i najmlađi trostruki svetski prvak u istoriji Formule jedan.

Red Bul, koji je osvojio tri uzastopne šampionske titule u konkurenciji konstruktora, trenutno ima 16 bodova više od Lotusa.

Takmičenje u šampionatu Formule jedan "seli se" u Evropu, a naredna trka na programu je 12. maja u Barseloni, za Veliku nagradu Španije.

Beta

Pogledajte još