Crna Gora: Nenasilni marš protiv Vujanovića

0

Novinar Marko Milačić pokrenuo je na društvenoj mreži Fejsbuk inicijativu za organizovanje nenasilnog marša na dan inauguracije predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, kojoj se pridružio i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Milačić je na Fejsbuku naveo da je u toku formiranje operativnog štaba koji će koordinisati aktivnosti “Nenasilnog marša na Cetinje”, a koji će činiti studenti, slobodni pojedinci I intelektualci.
“Hodaćemo satima, blokirajući putni pravac i tim slobodarskim, građanskim 'maršom na Cetinje', 'maršom protiv mafije', svetu poslati nedvosmislenu poruku: ne prihvatamo izbornu krađu, ne prihvatamo neustavnog predsednika, ne prihvatamo mafiju”, napisao je Milačić koji smatra da ako je Martin Luter King u avgustu 1963. godine nenasilnim maršom uspeo da pošalje poruku koja je promenila SAD, to mogu učiniti i Crnogorci”, napisao je Milačić, prenose “Vijesti”.
Ovu inicijativu na društvenoj mreži podržalo je skoro hiljadu građana, a među njima i funkcioner DF-a Nebojša Medojević koji je procenio da je za marš do Cetinja potrebno oko šest sati hoda.
“To je nekih šest sati sa sporim ritmom od pet kilometara na sat. Uz pauze na svaki sat od deset do 15 minuta, to ćemo savladati. Nisam u nekoj posebnoj formi, ali adrenalin i dobro društvo i zajednički cilj su garant uspeha”, napisao je Medojević građanima koji su se interesovali hoće li poslanici izdržati put do Cetinja.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.