Komad Ženidba Gogolja u Narodnom pozorištu

BEOGRAD, 14. maja 2009. (Beta) - Komad "Ženidba" Nikolaja Gogolja, u režiji Slavenka Saletovića, biće izvedena 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, povodom obeležavanja 200 godina od rođenja tog pisca, saopšteno je iz tog teatra.

Komad "Ženidba" reditelja Slavenka Saletovića se poslednjih četiri godine izvodi na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu, a u predstavi igraju Nada Šargin, Sonja Knežević, Nada Blam, Mihailo Lađevac, Miloš Đordević, Ljubomir Bandović, Zoran Ćosić, Boris Pingović i Dejana Miladinović.

Komedija "Ženidba", koja govori o ljudskoj želji da se prevaziđe usamljenost i monotona svakodnevica, ali i o strahu pri ostvarivanju svega toga, donela je Narodnom pozorištu nagradu publike za najbolju predstavu na "Danima Zorana Radmilovića" u Zaječaru 2005. godine, kao i glumačku nagradu " Zoranov brk" Mihailu Lađevcu na istom festivalu.

Glumci Nada Šargin i Mihailo Lađevac su za uloge u toj predstavi dobili nagrade na Danima komedije u Jagodini 2007. godine, a reditelj Slavenko Saletović je iste godine dobio nagradu "Bojan Stupica" za režiju.

Pogledajte još