Zaposleni u Demokratskoj stranci već dva meseca bez plate

0

BEOGRAD – Većina zaposlenih u Demokratskoj stranci, koji zbog blokade računa čak dva meseca ne primaju plate, već su na ivici izdržljivosti.

Finansijska kriza u DS najviše je pogodila administratitvno i tehničko osoblje, kojem je poslednjih nedelja znatno opao radni elan, pa mnogi od njih bukvalno otaljavaju posao.

Izvor iz redova demokrata kaže da se sitiuacija bukvalno može opisati kao tihi štrajk zaposlenih!

U stranci je zavladalo pravo rasulo… Zbog kašnjenja plata radno vreme gotovo niko više ne poštuje. Dolazi se na posao kad se hoće i odlazi se kući po svom nahođenju. Ljudi su prvih mesec dana imali strpljenja i razumevanja, ali sad je već sve prelilo čašu, a svesni su da njihovo ponašanje niko i ne može da im uzme za zlo. Nisu oni krivi što je stranka došla do ivice bankrota, a na njima se sve prelomilo“, kaže izvor i dodaje da funkcioneri nisu u nevolji.

Lako je funkcionerima, koji primaju plate što u Skupštini, što iz gradske kase ili kao bivši ministri, oni sigurno neće ostati gladni. Sekretarice, pravna služba, računovodstvo na svim nivoima, od centrale do lokalnih odbora, u veoma su teškoj situaciji. Plata u stranci im je jedini izvor prihoda, a mnogi od njih imaju kredite i minuse koje sad ne mogu da pokriju“, navodi izvor.

Da situacija nije nimalo idilična potvrdila je i Aleksandra Jerkov, portparol DS.

Naravno da je teška situacija u kojoj našim zaposlenima dva meseca kasne plate. Teško se snalaze, ima i onih kojima su to jedina primanja u porodici. Veoma je nezgodno kada ništa više ne zavisi od vas. Svakodnevno razgovaramo sa zaposlenima. Moram priznati da imaju razumevanja, pošto su i sami bili svedoci kako je došlo do ove finansijske krize u stranci. Međutim, stranka funkcioniše, redovne aktivnosti se završavaju, ali jedva čekamo da nam se odmrznu finansije“, kaže Jerkov.

Ona napominje da su demokrate u stalnom kontaktu sa stečajnim upravnikom banke.

Očekujemo odluku o deblokadi računa, pošto smo već predali garancije za preostali dug u proporciji u kojoj je banka i tražila. Sada je sve na njima“, napominje Jerkov.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.