Beograd: Pretio samoubistvom u konzulatu

0

Jedan muškarac ušao je oko 10 i 30 časova u nemački konzulat u Birčaninovoj ulici i pretio da će se ubiti, ali je odatle izašao posle intervencije policije.

Izvor agencije Beta iz MUP-a Srbije je naveo da muškarac ima nemačko državljanstvo i da je tražio da mu u konzulatu pomognu oko “nekog problema”.

Kako je rečeno Tanjugu u ambasadi Nemačke i Birou MUP-a, incident se završio bez ikakvih posledica.

Portparol nemačke ambasade Marko Čadež objasnio je da je jedan čovek oko 10 sati ušao u konzulat, poštujuću proceduru, došao do šaltera, ostavio pasoš i oproštajno pismo i rekao službenici da ide kući da se ubije.

– Muškarac, sa srpskim imenom i državljanstvom Nemačke, govorio je nemački jezik i službenici obezbeđenja su ga zadržali do dolaska policije, petnaestak minuta kasnije – rekao je Čadež.

Oko 11 sati je stigla i hitna pomoć i čovek je, u pratnji policije, prebačen u ustanovu za mentalno obolele, najverovatnije u bolnicu “Laza Lazarević”, dodao je on.
Tanjug je u Birou MUP-a potvrđeno da se u konzulatu dogodio incident.

“Nemački državljanin došao je u nemački konzulat u Birčaninovoj ulici, gde se požalio zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. On je od nemačkog konzulata zatražio zaštitu, zapretivši da će se ubiti ukoliko mu ne pomognu. Obezbeđenje konzulata i policija ga je ubrzo smirila i odvela”, rečeno je u Birou MUP-a.

Pojedini mediji javili su da muškarac ima i srpsko i nemačko državljanstvo, kao i da nije bio naoružan. Incident se dogodio oko 10.30 časova.

Izvor: Beta, B92, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.