Vučić: Rešenje za dve ili tri privatizacije uskoro

"Uslediće rešavanje dva ili tri predmeta sa tog spiska u najkraćem mogućem roku. I jedan predmet koji nije sa tog spiska, a inače je veliki predmet i poznat u javnosti i obično nam se zameralo što taj problem nije rešavan", rekao je Vučić za B92.

Evropska komisija je svojevremeno dostavila Srbiji spisak 24 sporne privatizacije sa zahtevom da ih istraži u okviru borbe protiv korupcije.

Govoreći o nezaposlenosti u Srbiji, Vučić je rekao da ona jeste ogromna, ali da nije rekordna niti veća u odnosu na pre godinu dana.

"Da radnici teško žive nije tajna. Mi smo se posvetili rešavanju problema, borbi protiv korupcije, ali i stvaranju uslova da zemlja ima priliku da bude pristojna i normalna i za radnike, i za invesitore. Mislim da radimo ozbiljno na tome", rekao je Vučić.

On je dodao da nije bilo moguće da se Vlada Srbije za sedam, osam meseci od kada je formirana tome u potpunosti posveti, ali da je neki rezultati jesu postignuti.

Prema njegovoj oceni, spirala vezana za nezaposlenost koja je išla na dole je zustavljena i u narednom periodu će to biti ključni rezultat po kome će moći da se meri da li je vlada nešto napravila ili ne.

Izvor: Blic, B92

Pogledajte još