Nova era kraljevskog kluba počinje sa Nejmarom

Real Madrid iza sebe ima neuspešnu sezonu po svim osnovnim merilima kraljevskog kluba.

Promene su neminovnost, započeće ih Žoze Murinjo koji u ovom trenutku, iz diplomatskih razloga, krije činjenicu da je sve već dogovorio sa londonskim Čelsijem.

Kako navodi španski radio 'Kadena Ser' a prenosi 'As', reorganizacija igračkog kadra je takođe neosporna, sve su jače spekulacije da će i Kristijano Ronaldo otići iz kluba.

Konkretno kada je u pitanju portugalski fudbaler, on je na sinoćnoj utakmici poslao poruku u kojoj naizgled tvrdi da ostaje, ipak sam klub bi mogao da se odluči za prodaju u kom slučaju Ronaldo ne bi imao mnogo prava na izbor.

Zbog čega bi Real mogao da se odrekne Ronalda? Tačnije, zbog koga?

Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera sveta, ali ovaj igrač ima i ogromnu marketinšku vrednost, brend koji ima malo ko u svetu.

Jedan od fudbalera koji je na dobrom putu da sustigne i fudbalsku i marketinšku slavu Ronalda, Mesija i ostalih zvezda je svakako mladi Brazilac Nejmar.

Kao fudbaler koji je najskuplji i najplaćeniji u Brazilu, Nejmar će dolaskom u Evropu za sobom povući brojne sponzore, u to nema sumnje. Ko god Brazilca dovede u svoje redove, dobiće jedan nadolazeći brend i neosporan fudbalski kvalitet.

Upravo se Florentino Perez nada da će to biti njegov klub i zbog toga je, javljaju već pomenuti izvori, otputovao u Brazil gde će pregovarati sa predstavnicima i zastupnicima mladog fudbalera.

Simbolika u nameri da u trci za Nejmarom pobedi (pre svega) Barselonu, može se videti i kroz prizmu činjenice da u Realu predstoje predsednički izbori, te Perez u eventualnom dovođenju Nejmara vidi 'keca u rukavu'.

U svakom slučaju, Perez želi da započne novu eru, pokaže da se okreće mladim, nadolazećim snagama i pošalje poruku da Real Madrid ne odustaje od namere da se vrati na tron španskog i evropskog fudbala.

Izvor: sportske.net

Pogledajte još