Ovako je sve počelo: Prvi TV nastupi danas poznatih pevača(VIDEO)

Svetlana Ceca Ražnatović, tada Veličković, svoju karijeru je započela na festivalu "Ilidža" 1988. godine pesmom "Cvetak zanovetak" u Sarajevu. Tada ljudi nisu znali ni ko je ona, a danas ne postoji gotovo niko na Balkanu ko ne zna za nju.


Devojčurak koji se proslavio pesmom "Košava sa Dunava", Rada Adžić, poznatija kao Dara Bubamara, prvi put je nastupila sa samo trinaest godina. Pevala je pesmu Nede Ukraden "Radujte se prijatelji" i "Čuvala me mama" Lepe Brene.


Prvi nastup čuvene prsate crnke Vesne Vukelić Vendi bio je tri godine kasnije, u Minimaksoviziji. Tadašnji vlasnik Jugoskandika i Minimaks najavili su novu nadu srpske estrade.


Kasnije, tačnije 1995. godine, na muzičkoj sceni, pojavljuje se plavokosa devojka sa repom na vrhu glave, danas pored pomenute Cece jedna od najpoznatijih na prostoru Balkana - Jelena Karleuša. Njeni nastupi i kontroverze bili su i i dalje su deo njenog imidža. Mnogi će reći da je više pravila skandale nego što je pevala, ali Jelena je svakako poznata - na ovaj ili onaj način.


Na snimku iz emisije "A što ne bi moglo" iz 1997.godine možemo videti danas već poznatog Nikolu Rokvića koji peva pesmu grupe Legende "Ne veruj", sa svega 12 godina.


A da li se sećate Ane Nikolić sa njenih početaka? Ne? Pa dobro, tu smo mi da vas podsetimo 😉 Istina, Ana je i tada bila lepa i nije se previše promenila do sada, ali razlika ipak postoji. Slažete se?


Ovaj devojčurak je napravio finu karijeru iako ne na skandalima. Prvi nastup Jelene Tomasević na čuvenom 3K Duru bio je početak jednog polaganog, ali sigurnog puta ka slavi. Nije se skidala...istina bar ne do skoro. Sećate se njenog nastupa sa bradavicom koja se videla na Prvom glasu Srbije? Ipak, sve u svemu, Jelena nikada nije bila skandal majstor.


Grupa Luna se sa pevačicom Majom Marković pojavila se prvi put 1998. godine. Mnogi su se pitali tada zašto devojka takvih glasovnih mogućnosti ne peva drugačiju vrstu muzike. Ona je, istina, kasnije i probala, ali nije postigla neki zavidan uspeh.


A nekada glavna cica Jugoslavije, Biljana Jeftić prvi put je nastupila 1982. godine. Da, da, pre trideset i jedne godine. Nastupila je tada sa pesmom "Bolna lezi dilber Tuta".


Dragana Mirković, čuvena kao Luče iz Kasidola, punila je hale širom zemlje. Njen prvi televizijski nastup bio je u novogodisnjoj "Folk Paradi" za doček 1985. godine. Danas gospođa koja ima svoj zamak, a tada samo devojčurak, pevala je svoju prvu pesmu "Imam decka nemirnog".


Nataša Bekvalac je nastupala od malih nogu. Gledali smo je često u "Muzičkom toboganu", ali i u drugim dečijim emisijama. Ovo je jedna od njih. Nale je oduvek volela kamere, a i one nju.

Pogledajte još