Festival Dani Sarajeva od 13. do 15. maja u Beogradu

Ove godine u fokusu festivala su deca u ratu – mladi koji su detinjstvo proveli u opkoljenom Sarajevu. Jedan od njih je i Jasminko Halilović, koji dolazi u Beograd sa publikacijom “Djetinjstvo u ratu” i istoimenom izložbom koja će biti predstavljena na svečanom otvaranju festivala 13. maja u Kulturnom centru Beograda – Pop Up knjižari, od 19 do 20 časova.

Filmski program festivala obeležiće neki od najboljih predstavnika savremene sarajevske kinematografije. Na “Danima Sarajeva” biće prikazani filmovi Danisa Tanovića, Aide Begić i Jasmile Žbanić, ali i filmovi mladih autora iz Beograda i Sarajeva.

Ove godine će se u okviru festivala igrati i predstave “Bio je lijep i sunčan dan”, “Prst” i “Izopačeni”.

Tokom prethodnih godina Beograd je ugostio više stotina umetnika i umetnica sarajevske kulturne scene – muzičare, fotografe, autore filmova, predstava, književnike.

Inicijativa mladih festival organizuje svake godine u maju, kako bi podsetila na opsadu Sarajeva, ali i sa idejom da otvori prostor za obnavljanje veza narušenih tokom rata u Bosni devedesetih godina i uspostavljanje novih veza među posleratnim generacijama.

Više informacija možete pronaći na www.danisarajeva.com