Ekološki turnir u basketu "ECOCOURT BUSINESS 3x3" 18. maja na Adi Ciganliji

Promocija društvene odgovornosti kroz sport

Ekološki turnir u basketu "ECOCOURT BUSINESS 3x3" biće održan u subotu, 18. maja na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji.

Ovaj jedinstveni sportski turnir okuplja društveno odgovorne kompanije koje su spremne da preuzmu aktivnu ulogu u promovisanju ekološke svesti i fizičke aktivnosti.

Foto: Promo

Svaka ekipa se sastoji od 4 zaposlena koji se takmiče u kategorijama 3x3 (prema FIBA pravilima) i šutiranjе trojki (gde će biti nagrađen najbolji šuter), a tokom takmičenja biće izabran i MVP igrač turnira. Kompanija koja donese najviše reciklažnog otpada tokom turnira dobiće prestižnu titulu "EKO pobednika".

Sanja Minić, osnivačica Edukort organizacije i ekološkog turnira u basketu je o ovogodišnjem događaju izjavila:

- Naš događaj je nastao sa ciljem da promovišemo društvenu odgovornost kroz sport, tj. da podstaknemo fizičku aktivnost i ekološku svest kod zaposlenih i kompanija. Naš turnir je u protekle dve godine uspeo da prikupi preko 200 kilograma reciklažnog otpada, što svedoči o angažovanosti naših učesnika u očuvanju životne sredine. Pored sportskog nadmetanja, pokazalo se da je ovo pravi događaj i za celu porodicu zaposlenih koji se takmiče. Na naš turnir dolaze ne samo kolege, već i članovi porodica koji strastveno navijaju i uživaju u sportskom duhu.

Foto: Promo

Prijave za učešće su otvorene za sve kompanije koje žele da pokažu svoju društvenu odgovornost i podrže pozitivne promene u zajednici.

Za više informacija o prijavama i učešću u turniru, posetite https://ecocourt.rs/

Foto: Promo

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još