Novi rialiti šou: Direktno iz Beo zoo-vrta!

Vrt dobre nade je tako postao prvi u ovom delu Evrope sa ovakvom ponudom, a dodatno iznenađenje je da je ova opcija u potpunosti besplatna.

- Za sada je posetiocima sajta dostupno šest prenosa, a kamere su postavljene u kavezima belih lavova, foka, konja, lama, orlova i kengura. Trenutno je sve u eksperimentalnoj fazi, a od sledeće nedelje ovaj projekat će u potpunosti zaživeti. U pitanju je najmoderniji sistem, sa opremom visokog kvaliteta, a kamere će moći da „šetaju” tako da će se sadržaj konstantno menjati i širiti. Posetioci će tako moći da vide različite vrste životinja i da ih 24 sata prate onlajn - kaže Kosta Manojlović, diplomirani inženjer, napominjući da će uskoro i čitav sajt Beo zoo-vrta biti modernizovan.

Dovoljno je da posetioci sajta Vrta (www.beozoovrt.izlog.org) uđu u particiju životinje - pogled uživo i samo klikom miša odaberu prostor i životinje koje žele da posmatraju. Zoološki vrt trenutno raspolaže sa najkvalitetnijim video sistemom koji čini 31 kamera, a unutar Upravne zgrade se nalaze i monitori putem kojih zaposleni brinu o bezbednosti životinja.

- Sigurno je da će kamere biti instalirane i u prostoru orlova bradana i beloglavih supova. Taj trenutak smo odložili jer ženke trenutno leže na jajima, pa ne želimo da ih uznemiravamo. Kamere će uvek biti postavljane u prostorima sa najatraktivnijim sadržajima, pa će tako ljubitelji, ali i stručnjaci, jednim klikom moći da posmatraju kako na svet dolaze mladunci, kako ih roditelji hrane , ali i vaspitavaju - kaže Vuk Bojović, direktor Beo zoo-vrta, napominjući da će u pojedinim prostorima biti postavljena i specijalna rasveta kako bi ljubitelji mogli svoje omiljene životinje da gledaju i noću.

Izvor: (Autor: Z. Lazarević) 24sata

Pogledajte još