Ferguson očekuje uzbudljivo finale

MANČESTER, 20. maja 2009. (Beta-AP) - Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da finale Lige šampiona protiv Barselone sledeće nedelje ima sve sastojke fudbalskog klasika.

Utakmica u Rimu 27. maja između novih šampiona Engleske i Španije biće puna fudbalskih zvezda, kao što su Kristijano Ronaldo i Vejn Runi iz Mančestera, odnosno Lionel Mesi i Ćavi Ernandes iz Barselone.

"Profil finala je vrlo dobar i nadam se da će ispuniti očekivanja. Kada pogledate kakve igrače imaju Barselona i Mančester junajted, vidite da finalna utakmica može biti sjajna", rekao je Ferguson.

Mančester bi mogao u napadu da izvede i Dimitara Berbatova i Karlosa Teveza, dok Barselona ima Samjuela Etoa i nada se da će se Tijeri Anri i Andres Inijesta oporaviti od povreda.

Ferguson je rekao da ne veruje da meč neće ispuniti nadanja, odnosno da će veliki timovi igrati odbrambeno u dosadnoj utakmici.

"Evropska finala mogu biti razočaravajuća, u šta se možete uveriti ako pogledate rezultate iz poslednjih godina. Imali smo neke razočaravajuće rezultate kao što su 0:0, 1:0, penali. Osećam da neće biti tako sledeće srede, iako ima malo finala sa mnogo golova", rekao je Ferguson.

Mančester je prošle godine osvojio Ligu šampiona pobedivši Čelsi na penale, posle 1:1 u regularnom delu meča u Moskvi. Junajted je takođe osvojio trofej i 1999. godine, kada je postigao dva gola u nadoknadi vremena i tako napravio preokret.

Ferguson je obećao da ekipa neće menjati svoj zabavljački stil igre u pokušaju da umiri Barselonu, koja je ove sezone postigla više od 100 golova u prvenstvu na putu do svoje 19. titule šampiona Španije.

"Svaki klub ima svoj stil. Barselona ima svoj i mi imamo svoj. Nadamo se da ćemo se izraziti na način na koji hoćemo u sredu. Kada želite da pobedite, najvažnije je da se izrazite na najbolji mogući način. A mislim da imamo igrače koji mogu to da urade", rekao je Ferguson.

Pogledajte još