Sampras: Federer će izjednačiti moj rekord

HONG KONG, 21. maja 2009. (Beta-AP) - Bivši najbolji svetski teniser Pit Sampras rekao je da će Švajcarac Rodžer Federer ove godine na Vimbldonu izjednačiti rekord po broju osvojenih Gren Slem titula.

Sampras je u karijeri osvojio 14 Gren Slem titula i Federeru je potrebna jedna kako bi izjednačio Samprasov rekord. Sampras nikada nije uspeo da osvoji titulu na Rolan Garosu, a to do sada ni Švajcarcu nije pošlo za rukom.

Federer je pet puta uzastopno pobeđivao na Vimbldonu, sve do prošle godine, kada ga je posle pet setova u finalu pobedio Španac Rafael Nadal.

"Ovo će biti interesantno za Rafu pošto će na Vimbldonu prvi put braniti titulu i samim tim je pritisak na njemu. Federer žarko želi titulu a prošle godine je bio vrlo blizu. Ako bih morao da se kladim, svoj novac stavio bih na Rodžera", rekao je Sampras.

Sampras će 25. oktobra u Makau odigrati egzibicioni meč sa starim rivalom Andreom Agasijem.

Sampras je u karijeri osvojio 64 titula u sniglu, dok je Agasi trijumfovao 60 puta, ali on je i poslednji teniser koji je osvojio sve četiri Gren slem titule u karijeri.

"Kada me pitaju ko mi je bio najveći protivnik na terenu uvek kažem da je to bio Agasi. Uvek smo igrali teške i zanimljive mečeve", rekao je Sampras.

Američki teniseri su odigrali 34 međusobnih mečeva, a Sampras je trijumfovao 20 puta, uključujući pobede u finalima Otvorenog prvenstva SAD 1990. 1995. i 2002. godine, ali i u finalu Vimbldona 1999. godine.

Agasi je pobedio Samprasa u finalu Otvorenog prvenstva Australije 1995. godine.

Pogledajte još