Bogdanov napao novinare iz Đenove

Italijani su najpre policiji prijavili Bogdanova, ali su dan nanon toga odustali od tužbe. Međutim, policija je "po službenoj dužnosti" ipak tužilaštvu prosledila prijavu protiv Bogdanova.

Kako piše "Blic", italijanski novinar Paolo Kreki je sa kolegom fotoreporterom danima čekao Bogdanova ispred njegovog stana na Dedinju u želji da s njim uradi intervju za portal "Il sekolo 19" za koji radi.

Kada ga je sreo, Bogdanov je odbio da odgovara na pitanja, ali ga je je fotograf nekoliko puta slikao.

Bogdanov se tada naljutio, zgrabio fotoaparat i polomio mu bateriju i memorijsku karticu, a zatim otišao. Italijani su potom slučaj prijavili prvom policajcu.

Prema pisanju "Blica", italijanski novinar je tada rekao da ih je Bogdanov vređao i da im je oštetio opremu, ali se u policiju pojavio dan kasnije, uz priču da se "našao" s delijama koji su mu kupili novu bateriju i memorijsku karticu i da zbog toga povlači sve tužbe protiv Bogdanova .

Ipak, policija je, bez obzira na promenu svedočenja Italijana podnela prijavu koja je prosleđena tužilaštvu, kazao je izvor iz MUP-a Blicu.

Italijanski novinar je po povratku iz Srbije na portalu za koji radi napisao tekst "Bogdanov: Izvinjavam se za Đenovu".

"Izgledao je baš kao one noći u Đenovi, kada je bio na ogradi stadiona sa makazama u ruci. Zamolio nas je da ne odemo u policiju, da ga ne šaljemo opet u zatvor. Povukli smo žalbu"
, zaključio je svoj tekst novinar.

Bogdanov je nedavno izašao iz zatvora nakon što mu je Apelacioni sud ublažio kaznu za mesec dana zbog napada na policiju i učešća u masovnoj tuči. On je 2011. bio deportovan iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici Italija - Srbija u Đenovi.

(Izvor: Blic via B92)

Pogledajte još