Koštunica: Vlast otvoreno predaje Kosovo

"Srbija u ovim trenucima prolazi kroz najveće nacionalno poniženje, jer se sadašnja vlast pod pritiscima i ucenama iz Evropske unije dogovara sa albanskim separatistima kako da im preda Kosovo", ocenio je Koštunica.

On je dodao da sve što vlast radi s predajom Kosova je protivustavno, protivdržavno i direktno dovodi u pitanje suštinske državne i nacionalne interese, dostojanstvo naroda i budućnost Srbije.

Predsednik DSS-a je u izjavi naveo da je delovanje vlasti na štetu Srbije "nesumnjivo u interesu stranih sila, takozvane evroatlantske zajednice".

"Ucenjena ili prestrašena sadašnja vlast bira savezništvo sa neprijateljem, a odriče se podrške svojih mogućih prijatelja u svetu. Srpski narod na Kosovu i Metohiji ostavljen je na cedilu jer vlast Srbije umesto da bude uz svoj narod stala je uz njegove neprijatelje i izručuje ga institucijama nezavisne države Kosovo", naveo je lider DSS-a.

Koštunica je dodao da srpskom narodu na Kosovu ne preostaje ništa drugo nego da se "mirnim otporom, uporno i dosledno suprotstavlja i spreči svoje izručenje lažnoj državi Kosovo".

Izvor: b92

Pogledajte još