Top pet prirodnih načina za borbu protiv ožiljaka, strija i fleka

ULJE OD KOKOSA
Masne kiseline u ovom blagotvornom ulju deluju kao snažan antioksidans. Ulje ima antibakterijsko delovanje, umiruje nadraženu kožu, obnavlja je i štiti od slobodnih radikala i deluje preventivno protiv strija.

Primena: Uljem svaki dan namažite oštećenje na koži. Ostavite da upije.

SOK OD ŠARGAREPE
Šargarepa je prepuna vitamina A koji podstiče zarastanje rana i ožiljaka, ali i vitamina C koji neguje i hrani kožu. Karoten u šargarepi čini kožu zdravom te joj daje svežinu.

Primena: Pomešajte sok od šaragrepe sa kašičicom morske soli i nežno masirajte ožiljak. Ostavite da se osuši te isperite mlakom vodom.

ALOE VERA
Vrlo moćna biljka koja prodire u najdublje slojeve tkiva, deluje baktericidno i fungicidno, ubrzava zaceljivanje rana i opekotina, stimuliše stvaranje novih ćelija kože. Aloa kožu umiruje i vlaži.

Primena: Otkinite parče lista Aloa Vere i sokom iz lista namažite ožiljak. Ostavite da se osuši bez ispiranja. Sokom možete namazati čitavo lice ili suve i ispucale delove kože.

ULJE LEŠNIKA
Hidrira, obnavlja i hrani kožu. Ublažava strije, crvenilo kože i popucale kapilare. Brzo prodire u kožu, tonira je i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću.

Primena: Svaki dan uljem namažite područje oštećene kože i ostavite da upije.

ULJE VITAMINA E
Deluje kao antioksidans koji sprečava formiranje slobodnih radikala na koži i štiti je od bilo kakvog oštećenja i starenja. Ima antiupalna svojstva i vrlo je delotvorno kod opekotina, ožiljaka i strija.

Primena: Ulje nanesite na oštećenje na koži i ostavite da upije. Umesto ulja možete koristiti i vitamin E u kapsulama.

A i zapamtite ovo...

Izvor: Dnevnik.hr, SMedia

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.