Dačić izviždan na Oplencu: Vikali mu "izdaja" i "hoćemo kralja" (VIDEO)

Posle polaganja posmrtnih ostataka u kriptu i pomena, na stepeništvu crkve govor je posle patrijarha Irineja i prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, pokušao da održi i premijer Srbije, ali ga je masa okupljenih građana u tome uporno sprečavala, uzvicima i zvižducima.

Dačić, tokom čijeg govora se uzvikivalo "Ua, ua!" i "Hoćemo kralja!", apelovao je na nacionalno jedinstvo i pomirenje.

Aktivisti SNP "Naši", koji su došli na Oplenac, izviždali su Ivicu Dačića i Tomislava Nikolića koji su držali govore ispred crkve.

- Aktivisti su uz povike izdaja izdaja i zviždanje jasno stavili do znanja izdajnicima Kosova i Metohije da im nije mesto među srpskim velikanima i šta će im se dogoditi kada god se budu pojavili među narodom - saopštio je SNP "Naši":

- Ovim je zalepljen poslednji deo mozaika koji govori o istoriji našeg naroda i države. Prošlost se ne može izmeniti, ali greške se danas ispravljaju. Zato je važno da srpski narod u budućnosti bude jedinstven, da ne pravi greške.Ideologija je mnogo, a Srbija je jedna - rekao je premijer, obraćajući se gradjanima ispred zadužbine porodice Karađorđević.

On je istakao da je i njegovo prisustvo sahrani doprinos nacionalnom pomirenju između onih koji su u prošlosti bili na jednoj ili drugoj strani. Dačić je kazao da je zadatak Vlade Srbije bio da pomogne Karađorđevićima da donesu u Srbiju posmrtne ostatke svojih rođaka, a govor je završio rečima: "Živela Srbija!"

Zbog burne reakcije okupljenih, kako javlja reporter "Blica", Dačić je bio vidno potresen, a čak mu je i glas u par navrata zadrhtao.

Posle premijera se narodu obratio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kog prisutni takođe nisu dočekali s oduševljenjem. Nastavili su da zvižde i negoduju i dovikuju "izdaja, izdaja", ali je Nikolić na kraju ipak uspeo da ih umiri i održi govor.

Dačić i Nikolić govorili su posle prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, čiji su govor okupljeni prihvatili s oduševljenjem. Dok im se prestolonaslednik obraćao, građani su uzvikivali: "Živeo kralj" i "Hoćemo kralja", pozdravljajući svaku njegovu rečenicu gromoglasnim aplauzom.

Tekst i video: Blic, Tanjug

Pogledajte još