Beograd na rolerima

Ovogodišnja beogradska rolerijada, 12. po redu, počeće u subotu, 30. maja. Trke počinju oko 11.30 i održaće se na više lokacija u gradu. Žurka na rolerima je jedinstvena prilika da prozujite gradskim ulicama i isprobate svoje umeće na koturaljkama.

Gost ovogodišnje rolerijade biće košarkaški as Aleksandar Đorđević, koji će bodriti najmlađe takmičare i podeliti vredne nagrade najbržima. Ovogodišnju rolerijadu obeležiće nagradni kviz, u kome učestvuju čitaoci „Blica“ i učesnici rolerijade. Uz malo sreće, dobitnik nagrade osvojiće letovanje u Tunisu.

Svi koji žele da se prijave za neku od trka, mogu to uraditi u sportskim radnjama „Sport impuls“ na Terazijama ili na prvom spratu „Delta sitija“ do 29. maja. 

Svi koji se prijave za sportske trke na 100 i 400 metara prijavljuju se za kvalifikacije koje će se održati u subotu, 23. maja, u 12 časova, ispred „Delta sitija“. 

Takmičari su u kvalifikacijama podeljeni u starosne grupe kao i kod štafetnih trka. Najbržih 16 devojčica i dečaka kvalifikovaće se za rolerijadu, gde će se takmičiti dvoje po dvoje na ispadanje.

Ime trke Start Uzrast
Timeforce Slavija - 16 godina i stariji
Uniqa osiguranje Trg Republike - od 7 do 15 godina
„OK“ za zaljubljene Trg Republike - od 13 do 19 godina
Čipsi Trg Republike - porodična trka
Pepsi sportske trke Terazije - od 10 godina i više
Getorejd štafetne trke Terazije - od 10 godina i više

Izvor: Alo
23. maj

Pogledajte još