PRVA GEJ SVADBA UŽIVO: Mladenci i 200 policajaca (VIDEO)

Ovde možete gledati uživo venčanje Vinsenta i Bruna

Uz neverovatan interes javnosti na prvom francuskom homoseksualnom venčanju u istoriji, prisustvovaće više od 240 akreditovanih novinara iz celog sveta, a predviđene su i velike mere bezbednosti.

Oko 100 policajaca i 80 pripadnika francuske žandarmerije obezbeđivaće prostor prostor u i oko skupštine iako se svi nadaju da će ovaj istorijski dan proći u veselju i bez incidenata. Sama ceremonija održaće se u najvećoj sali gradske skupštine a zbog velikog interesa javnosti, na platou ispred postavljen je i veliki ekran kako bi svi koji žele mogli da barem simbolično prisustvuju ovom venčanju.

"Simbol nismo ja ili Bruno, simbol je ovaj istorijski zakon o jednakosti, simbol su svi oni koji su se poslednjih meseci i godina borili za ovaj zakon. To je naša zajednička pobeda, slavimo i zahvaljujući svim tim ljudima » rekli su Vinsent i Bruno na konferenciji za novinare uoči venčanja.

Na venčanje dolazi i portparolka vlade i ministarka za prava žena Najat Valaud–Belkakem, ali i mnoge druge, manje ili više poznate osobe iz francuskog javnog života.

U nedavnom intervjuu Vinsent Bruno rekli su da su izuzetno srećni jer će posle godina nejednakosti konačno "svojoj deci u nasleđe ostaviti državu jednakih prava za sve". Vinsent i Bruno vrlo brzo žele da usvoje i dete.

Zakon koji omogućava brak i usvajanje dece istopolnim parovima izglasan je u parlamentu 23. aprila.

Izvor: Kurir

Pogledajte još