Timovi BG i PR nastavljaju razgovor

Razgovori su počeli juče nešto pre 11 sati bilateralnim susretom direktora Evropske službe za spoljne poslove za Zapadni Balkan Fernanda Đentilinija sa članovima oba tima, da bi se nakon popodevne trilateralne sesije završili oko 19 časova bez izjava za javnost, a novinarima je samo rečeno da će se nastaviti i danas.

Kako je Tanjug saznao od izvora bliskih pregovorima u Briselu, prištinska delegacija odstupila je od plana implementacije briselskog sporazuma u svih pet radnih grupa. U istom izvoru je rečeno i da beogradska delegacija ni za slovo neće odstupiti od onoga što je napisano u planu implementacije briselskog sporazuma.

Jučerašnji dijalog vodio se paralelno na dva koloseka: o primeni sporazuma Beograda i Prištine koji je 19. aprila potpisan u Briselu, i o snabdevanju električnom energijom i telefoniji, o čemu se razgovaralo na ekspertskom nivou.

Beogradski tim za implementaciju sporazuma predvodi šef vladine Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, dok je na čelu ekspertskog tima za dijalog o struji i telekomunikacijama Dejan Pavićević.

Pored njih dvojice, u razgovorima učestvuju savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, ministar pravde Nikola Selaković, generalni sekretar vlade Srbije Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.