Mihajlović: Reprezentacija nije klub da da kupuje igrače!

0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da nacionalni tim nije klub i da mora da koristi samo one igrače koje ima.

“Voleo bih da imamo krajnja rešenja ali mi nismo klub da možemo da kupimo igrača, nego koristimo samo ono što imamo”, rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.

Mihajlović je danas objavio spisak igrača za utakmicu sa Belgijom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, na kome je i debitant, fudbaler Partizana Aleksandar Mitrović, za koga je rekao da bi voleo da bude “krajnje rešenje što se tiče napadača”.

“Mitrović je igrama zaslužio da dobije poziv, jer ima sve karakteristike koje su potrebne reprezentativcu: mladost, hrabrost, talenat i smisao za gol. Videćemo da li će i koliko igrati, ali mislim da je trenutno najbolji na toj poziciji. Bilo bi lepo da on bude krajnje rešenje”, rekao je Mihajlović.

Srbija će u sedmom kolu Grupe A u petak, 7. juna od 20.45, igrati protiv Belgije u Briselu i biće oslabljena zbog odsustva Matije Nastasića, Filipa Đuričića i Zorana Tošića.

“Mi bez Nastasića, Đuricičha i Tošića gubimo na kvalitetu, njihove zamene će biti na visini zadatka, ali ima razloga zašto su njih trojica do sada igrali standardno u reprezentaciji”, rekao je on.

Selektor je istakao da od svojih igrača očekuje da u Belgiji daju sve od sebe i na najbolji način predstave svoju zemlju.

“Oni će sigurno dati svoj maksimum i samo to može da se obeća. Ako se izgubi, razočaraće naciju, a ako se pobedi onda će, pak, opravdati poverenje. Međutim, ja stvari gledam i kroz rezultat i kroz igru. Belgiju poznajem vrlo dobro, oni su među dve, tri najbolje evropske reprezentacije, što su i dokazali”, rekao je on.

Mihajlović je rekao da ne bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom u Briselu, kao i da njegovim fudbalerima motivacija nije potrebna.

“Ova ekipa će Belgiji praviti mnogo veći problem ako se sa njom sastane za tri godine i ako ostane na okupu. Ovi mladi igrači samopouzdanje bi trebalo da stiču na ovakvim utakmicama, a duel sa Belgijom je jedna od onih gde bi mogli da vide gde su”, rekao je on.

Belgija je u Beogradu 12. oktobra prošle godine pobedila Srbiju sa 3:0, a Mihajlović je istako da je prvih sat vremena te utakmice igra kakvu on želi u nacionalnom timu.

“Svaka utakmica je priča za sebe. Prvih 60 minuta u Beogradu smo igrali kako želim, međutim, imali smo mnogo šansi i nismo ih iskoristili. Ako na terenu radimo ono što se dogovorimo onda možemo svakoga da pobedimo, a ako radimo suprotno onda možemo od svakoga da izgubimo”, rekao je Mihajlović.

Belgija i Hrvatska su prve na tabeli Grupe A sa po 16 bodova, Srbija ima sedam, Vels šest, Makedonija ima četiri boda, dok je Škotska na poslednjem mestu sakupila samo dva boda.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.