Ivanjica: Pacijenta sa amputiranom nogom poslali kući autobusom (VIDEO)

Sanitet ivanjičkog Doma zdravlja uz pratnju medicinske sestre, preuzeo je Gojkovića 24. maja iz Zdravstvenog centra (ZC) dr “Dragiša Mišović” u Čačku kako bi ga, nakon otpusta posle operacije, prevezao kući.

Međutim, umesto toga, vozilom je stigao samo do Doma zdravlja u Ivanjici, gde je duže od časa čekao da ga neko preveze u Brusnik.

Prema Gojkovićevim rečima, vozač i medicinska sestra su ga posle toga uneli u “ladu nivu” prevezavši ga do ivanjičke autobuske stanice gde je unet u minibus koji saobraća do sela Devići, koje je udaljeno 13 kilometara od njegove kuće.

Komšija ga odvezao do brvnare u kojoj živi

Ostatak puta je prevalio zahvaljujući komšiji Novici Gojkoviću, koji ga je odvezao do brvnare u kojoj živi sa porodicom.

- Tog popodneva bio sam u Devićima i gledao, ne verujući svojim očima, kako putnici na rukama iznose Mirka iz autobusa - kazao je Tanjugu Novica Gojković.

Odbornik SO Ivanjica, Mihailo Perišić, našao se, takođe, na licu mesta kada su ga iznosili iz minibusa.
- Bio sam zaprepašćen jer nisam mogao da verujem da je čovek nakon teške operacije poslat kući autobusom - naveo je on.

Hirurg u čačanskoj bolnici, dr Zoran Antonović, koji je operisao Mirka kaže da je to neshvatljivo, dodajući da je Mirku priliom unošenja u autobus povređeno mesto gde su konci, pa je došlo i do krvarenja.

Direktor Doma zdravlja: To su trice i kučine

Direktor ivanjičkog Doma zdravlja, Milan Vasović, umesto objašnjenja, osuo je "paljbu".

"Ma ko ste vi, šta vam nije jasno i šta je tu sporno? Bavite se tricama i kučinama, tako da nemam nameru da vama popunjavam novine", kazao je u telefonskoj izjavi Tanjugu, tvrdeći da o tome ne zna ništa.

Portparol ZC u Čačku, dr Miroslav Sretenović ističe da ne zna pojedinosti, ali, kako kaže, pravila nalažu da se po osiguranike sa područja opština Lučani i Ivanjica šalju saniteti iz njihovih mesta.

- Po urađenoj hiruškoj intervenciji čačanska bolnica obaveštava Dom zdravlja u Ivanjici da je potreban sanitet kako bi se prevezao kući. Nalog piše odgovorno lice iz te zdravstvene ustanove - kazao je Tanjugu Sretenović, izrazivši čuđenje ukoliko je došlo do propusta.

Porodica Gojković iz Brusnika broji desetoro ukućana i živi u teškim materijalnim uslovima.

Izvor: Blic

Pogledajte još