COTRUGLI poslovna škola: Dodeljenje stipendije za poslediplomske poslovne studije

Stipendijski proces COTRUGLI poslovne škole, čiji je glavni medijski partner ove godine bila Trident Media Grupa, mnogo je više od igre. Osmišljen je sa namerom da motiviše telentovane menadžere i buduće menadžere iz Srbije da se neprestano usavršavaju i unapređuju svoje veštine; da svojim angažovanjem daju primer i motivišu druge da uče uz posao, stalno napreduju, i tako utiču na pozitivne promene u društvu.

Komisija na čelu sa menadžerkama ljudskih resursa vodećih kompanija iz Srbije, među više od 700 prijava odabrala je najpre 100 menadžera iz Srbije koji su se zatim proteklog vikenda takmičili za 6 MBA i 6 Executive MBA (EMBA) stipendija u COTRUGLI edukativnom centru. U uzbudljivom nadmetanju kandidati su rešavali testove inteligencije, opšte kulture i poznavanja engleskog jezika; procenjivani su na individualnim intervjuima sa članovima komisije, ocenjivani za timski rad i diskusiju na studijama slučaja... Bilo je, rečju – uzbudljivo, baš kao u finalu Evrolige.
(old_image)

MBA, najsrećniji Nemanja Nikolić (treći s leva)

Pri odabiru finalista ocenjivali smo njihov liderski potencijal, kreativnost i osećaj za društveno dobro. Očekivano, žiri je imao pune ruke posla sa izuzetno obrazovanim i ambicioznim ljudima koji imaju interesantno radno iskustvo i veliku želju za uspehom“, opisao je Zoran Djordjević, managing partner COTRUGLI poslovne škole.

Rezultat nerešen - određeni su dobitnici po pet polovičnih i po jedne pune stipendije za MBA i EMBA program. I tek nakon superfinala poznato je sve: dobitnici polovične MBA stipendije su Katarina Paunović, Petar Marinković, Miloš Pejić, Maja Lukić i Miloš Marković, dok je Nemanja Nikolić imao najviše sreće prilikom izvlačenja cedulja i osvojio punu stipendiju. Polovičnu EMBA stipendiju su dobili Jelena Leovac, Miloš Borenović, Srboljub Marković, Predrag Rogić, Dragana Đurić, dok je Nikola Mikavica isto na sreću izvukao punu stipendiju.

Verujemo da su savremena poslovna znanja i veštine preduslov za napredak našeg kompletnog društva, posebno u ovim kriznim vremenima. Zato smo i odlučili da podržimo ovaj program i investiramo u mlade ljude iz Srbije. A kreativnost, ideje i znanje koje su odabrani kandidati za MBA stipendije u oba dana finalnog izbora pokazali, najbolje dokazuju koliko smo ispravno postupili. COTRUGLI poslovna skola je u tom domenu bez sumnje jedan od lidera u regionu i partner od velikog poverenja“, obrazložio je odluku Trident Media Grupe da investira u mlade talente Uroš Ignjačević, njen generalni direktor.

COTRUGLI Business School je vodeća poslovna škola u regionu JI Evrope posvećena edukaciji i podršci biznis lidera da čine pozitivne promene kod sebe, u svojim organizacijama i društvu u celini. Kroz tri različita MBA programa (International, Executive i Chief Executive) COTRUGLI pruža visokoprofesionalnu poslovnu edukaciju za sve nivoe menadžera. Sa dva edukativna centra u Beogradu i Zagrebu, kao i sa tri kancelarije u Ljubljani, Sofiji i Luksemburgu pokriva tržište od 7 zemalja (Bugarska, BiH, Hrvatska, Makedonija, Rumunija, Slovenija i Srbija) sa tendencijom daljeg regionalnog širenja.

International MBA stipendisti:
Katarina Paunović Eurobank Ad Assistant to CEO
Petar Marinković Dominion Voting Systems Corporation IT manager
Milos Pejić Apcom Serbia Retail Business Development Manager
Maja Lukić Ericsson Consultant
Miloš Marković ABB d.o.o. Service Sales Engineer
Nemanja Nikolić NIS ad Training coordinator

Executive MBA stipendisti:
Jelena Leovac Karanovic & Nikolic Law Firm Senior Associate
Milos Borenović Vlatacom d.o.o. Business development
Srboljub Marković Opportunity Bank Credit office manager
Predrag Rogić S&T Serbia Business Segment Manager
Dragana Đurić Delhaize Operations Improvement manager
Nikola Mikavica Goldcut Owner director

Pogledajte još