Bivša reprezentativka robija zbog "Pink Pantera"

Na suđenju desetoro optuženih, mahom srpskih državljana, sedmoro je proglašeno krivim i osuđeno na kazne u rasponu od sedam do 24 godine, dok je osmoro još uvek u bekstvu.

Olja, koju zovu „žena pauk”, i njen 10 godina mlađi dečko odbili su da unajme advokata za odbranu

"Grupa se tereti da je u poslednje tri godine učestvovala u 1.666 pljački, među kojima je zlatara u Atini iz koje su odneli nakit i satove od oko milion evra, dok su iz zlatara na Rodosu i Santoriniju odneli plen od oko 3,5 miliona evra, a njihova mete bile su grčka kraljica tepiha Despina Moiraraki, kao i prodavnice „Hugo Bosa” u Glifadi i na desetine poznatih TV lica i dizajnerskih radnji. Lider grupe Slobodan Bogdanović osuđen je na 16 godina"
, navedeno je u sudu.

Advokati optuženih, između ostalog i Vlade Stojanovića i izvesne srpske državljanke sa nadimkom Slovenka, inače devojke lidera grupe, osuđene na osam godina, mahom su tražili da se razjasni pojednačna uloga svakog od njih, jer pojedini navodno nisu ni bili u Grčkoj u vreme krađa. Sa druge strane, Ćirkovićeva i njen partner Dragan potpuno neuobičajeno odbili su da uzmu advokata, tvrdeći da je javnost već donela presudu i da je bilo kakva odbrana osuđena na propast, tako da su tokom celog postupka koji je trajao 11 dana odbijali da odgovaraju na sva pitanja.

"U trenutku izricanja presude njih dvoje su se čvrsto držali za ruke, a potom su po izricanju bili nasmejani i otvoreno ignorisali fotoreportere, ukrcavajući se u policijski kombi koji je trebalo da ih vrati nazad u zatvor. Uvek upadljiva Olja, zvana „žena pauk”, visoka 93 centimetra, i ovoga puta pojavila se u sudnici sa savršenom šminkom i kosom, a bela rolka i uske farmerice naglašavale su njene besprekorne proporcije"
, izvestili su tamošnji mediji.

Prva žena koja je pobegla iz zatvora

Olivera je i prva žena koja je uspela da pobegne iz jednog od najčuvanijih grčkih zatvora „Koridalos“, u blizini Atine. Ona je u julu 2012. zamolila čuvarku da ode do sporedne kapije i uzme od rođaka iz Srbije sprej za crtanje murala, koje je radila na zatvorskim zidinama. Kada je naivna stražarka otključala vrata, posetilac je udario pištoljem po glavi, uzeo Ćirkovićevu na motor i nestao. Uhapšena je potpuno slučajno u novembru dok je policija jurila bokserske šampione Nikolu (25) i Stefana Stevanovića (24) i Petra Bajića (24) zbog pljačke zlatare.

Najbolja strana sportistkinja

Srpska košarkašica Olivera Vasić devedesetih je u Grčkoj važila za najbolju stranu sportistkinju, a igrala je za timove Panatinaikos i Pangration. Po završetku karijere njihovi mediji su je dovodili u vezu sa švercom bundi iz Grčke i Turske, a 2006. uhapšena je na Kritu zbog pružanja logistike „panterima” u pljački dijamanata vrednih 200.000 evra. U martu 2012. ponovo se našla iza rešetaka, a u njenom stanu nađeni su maske, perike, alat za obijanje, pištolj, lažni pasoši i nakit. Pred tužiocem je tvrdila da je žrtva strasne veze sa uhapšenim Draganom.

Izvor: ALO!

Pogledajte još