Decu 5 godina držali zatvorenu u kući

0

U Lomži na severoistoku Poljske socijalni radnici otkrili su neverovatan slučaj bračnog para koji je dvoje od petoro dece pet godina držao u stanu u izolaciji.

Blizanci, petogodišnji dečaci, nikada nisu videli lekara, a niko, ni rođaci ni susedi nisu znali za njihovo postojanje. Oni su držani u izolaciji u stanu. Ne umeju da govore kao deca njihovog uzrasta, još uvek nose pelene, a na strane ljude reagovali su kricima i suzama.

“Trenutno nastojimo da utvrdimo sve činjenice. Zna se da roditelji nemaju trajni boravak u Lomži, ukupno imaju petoro dece. Blizance su držali u izolaciji. Susedi su znali samo za troje dece”, kazao je za današnju Gazetu viborču portparol Okružnog suda u Lomži Jan Leščevski.

Prema saznanjima socijalnih radnika i suseda na prvi pogled to je obična poljska porodica, dvoje od troje dece za koje se znalo pohađa školu, a o najmlađem detetu starom četiri godine brinula se majka.

“Protiv te porodice nikada se nije vodio nikakav postupak. Nije bilo nikakvih signala da se dešava nešto loše”, kazao je Leščevski.

Za postojanje izolovane dece saznala je rođaka te porodice koja je banula u posetu i obavestila nadležne organe. Kada su socijalni radnici sa policijom došli stan je bio čist i uredan, a takođe i deca.

Majka je dobrovoljno predala blizance socijalnim radnicima. Deca su već u starateljskoj porodici, a u toku je postupak da se roditeljima oduzme starateljsko pravo.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.