Korporativna sinergija

U pitanju je bio projekat na kome smo obojica mnogo radili poslednjih meseci. Baki je strastveno započeo brifing, dok su mu se oči caklile, što od piva, što od korporativne sinergije:

Slušaj, ako oni iz korporejta počnu da prave probleme, pa krvi ću im se napiti! Trebalo mi je po pet dana za svaki čart, a tamo ih ima jedanaest! Plus devet posebnih eksel šitova!

Mene više od korporejta brinu oni iz ejč ara.

Zašto oni? Šta oni uopšte imaju sa ovim koučingom?

Oni mogu da zaustave celu stvar dok još ni ne izađe iz bluprinta.

Ma nemaju oni pojma, šta ti je bre. Sve i da im mašeš onim šerovanim folderom ispred nosa, oni to neće primetiti. Ovih dana su do guše u mantli riportima, džob intervjuima i vebinarima.

Dobro, onda da pazimo samo da neko iz korporejta nešto ne zezne?

Tako je. Sve mora da prođe glatko, od drafta pa do završnog iventa!

Utom je naišao konobar koji je pokupio prazne flaše. Baki je preuzeo inicijativu:

Da uradimo časkom još jedan order, dok je tu sejlz ejdžent?

Da znaš da bismo mogli. Svi dosadašnji kejs stadiji idu u prilog tome.

Konobar, daj još po jedno pivo, molim te! Eto, plasirasmo i taj purčejs order. Nije lako biti prodžekt menadžer – na sve moraš da misliš. Nego, gde smo stali sa projektom? Koga još imamo od potencijalno opasnih?

Marketing. Ali, ako oni nešto pokušaju da stopiraju, odmah eskaliramo stvar na hajer level!

Jasno!

Pa nismo mi radili ovoliko dugo da bi nam neki fićfirić ubacio klipove u točkove sada, kada smo nadomak targeta.

Nipošto. Ali mislim da nema razloga da brinemo o marketingu. Oni su zauzeti ribrendingom i organizacijom nekih svojih ivenata. Ili je pravilno iventova? Nikad nisam siguran.

Ivenata. Dobro, onda smo manje-više mirni.

Nakon što je stradala još jedna tura piva, došlo je i vreme za dibrifing. Baki je predložio da se sutra na poslu sastanemo u širem sastavu i napravimo jedan brzinski čekpoint, da budemo sigurni da ništa nismo propustili.

To je dobra ideja. Tako ćemo iskoristiti sinergiju i napraviti fuziju ideja i iskustava. Unapredićemo sopstveni nouhau, a istovremeno uvesti projekat u fajnal stejdž.

To je to. Onda se vidimo sutra u konfrens rumu. Nemoj da kasniš!

Neću, ne brini. Uostalom, kad sam ja kasnio?

Ako ne računamo sejls miting pre neki dan i tri poslednja treninga, a i ono svakodnevno kašnjenje od po pet do deset minuta – nisi nikad.

E jesi zlopamtilo! Vidimo se sutra! Pazi bolje da ti ne zakasniš.

Nema šanse. Setovao sam alarm klok na sevn ej-em.

Laku noć!

Sutradan sam zakasnio akademskih dva puta po petnaest minuta, bez pauze u poluvremenu. Miting je već bio na samom kraju kada sam ušao u konfrens rum. Baki me je trijumfalno pogledao i zaključio sastanak rečima:

… dakle, prevazilaženjem tih manjih tehničkih problema u aj ti fildu, dobićemo jednu modularnu platformu za dalju nadogradnju, što će nam, in d long ran, omogućiti da unapređujemo sopstveni nouhau i zadržimo ekstenzivan portfolio, istovremeno ostvarujući i ne tako mali kost ridakšn. Šteta što i kolega nije bio tu da čuje ceo plan, ali imaće prilike da sve nadoknadi na bord mitingu iduće nedelje.

Samo sam tiho procedio:

Gaddemit.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.