Indijska policija uhapsila troje zbog silovanja turistkinje

Amerikanka stara 30 godina prihvatila je prevoz kamionom u ponedeljak veče u mestu Manali, turističkoj destinaciji u podnožju Himalaja, pošto nije uspela da pronadje taksi da bi se vratila u hotel.

Napad se dogodio u vreme kada je Indija pod posebnom pažnjom zbog mera koje ulaže da smanji nasilje nad ženama, posle grupnog silovanja jedne studentkinje u autobusu u Delhiju prošlog decembra i masovnih protesta javnosti.

Šef policije u distriktu Kulu, Vinod Davan, rekao je agenciji AFP da su tri čoveka uhapšenja u vezi sa silovanjem Amerikanke.

Žena je rekla policiji da su je vozač kamiona i dvojica pomagača otela i odvela na izolovano mesto gde su je silovali više od sat vremena. Ona je policiji opisala napadače i identifikovala model kamiona kojim se obično prevozi gradjevinski materijal.

Policija je rekla da je sakupila forenzičke dokaze i utvrdila šaru guma kamiona na licu mesta.

Devojka, čije ime po indijskom zakonu ne može da se objavi, pod zaštitom je policije u hotelu u oblasti Manali, oko 500 kilomerara severno od Delhija.

Incident se dogodio neposredno posle silovanja jedne humanitarne radnice iz

Irske u istočnom indijskom gradu Kalkuti tokom vikenda, u vreme kad Indija pokusava da se suprostavi rasprostranjenim seksualnim zločinima uvodjenjem strožih zakonskih kazni.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još