Udovičić i Filipović dobili diplomatske pasoše

0

Vaterpolo reprezentativci Srbije Vanja Udovičić i Filip Filipović rekli su da je država prepoznala vrednost dobrih rezultata odlukom da im uruči diplomatske pasoše i da će, kao ambasadori dobre volje, dostojno predstavljati Srbiju u svetu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić uručio je danas diplomatske pasoše vaterpolo reprezentativcima Srbije Vanji Udovičiću i Filipu Filipoviću, koji će, kao i mnogobrojni srpski sportisti, biti ambasadori Srbije dobre volje u svetu.

“Zahvaljujem u ime vaterpolo reprezentacije Srbije na ukazanoj časti, država je prepoznala vrednost sporta i siguran sam da će, pored nas, još igrača dobiti ovo priznanje. To je jedno od odličja koje nema sportsku vrednost ali siguran sam da ćemo na pravi način opravdati zvanje ambasadora dobre volje”, rekao je Filip Filipović.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Vanja Udovičić rekao je da je čast i privilegija biti nosilac diplomatskog pasoša.

“Država i ministar (spoljnih poslova Ivan Mrkić) su prepoznali sve ono što smo do sada uradili, kvalitet i prave vrednosti. To je poruka mladima da nastave tamo gde ćemo mi stati, da veruju u sebe i da ne odustaju”,
rekao je Udovičić.

Mrkić je rekao da Udovičiću i Filipoviću uručuje pasoše zbog njihovih zasluga i poželeo vaterpolistima da se Srbija ponovo njima ponosi.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.