Mihajlović: Neiskustvo je najveći problem!

Srbija je izgubila u Briselu od domaćina Belgije sa 2:1 i ostala na trećem mestu A grupe sa devet bodova manje od Hrvatske, a 12 od prvoplasirane Belgije.

"Reprezentacija Srbije u večerašnjoj, ali i ranijim utakmicama u kvalifikacijama, sigurno je zaslužila više od do sada osvojenih bodova. Reprezentacija Belgije u ovom momentu je kvalitetnija, ali i iskusnija. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, protiv jedne od tri najbolje evropske selekcije odigrali smo na zavidnom nivou", izjavio je Mihajlović.

On je istakao da je srpski državni tim na "dobrom putu" i da treba da nastavi njime da ide.

"Selekcija Belgije u prvom poluvremenu je postigla gol i imala priliku Bentekea. U nastavku smo morali da krenemo da probamo da okrenemo rezultat i primili smo gol posle kornera, ali smo kasnije imali dve šanse koje nismo realizovali. Za razliku od nas, oni su svoje šanse iskoristili, to je sve plaćanje danka neiskustvu. Boljka nam je, definitivno, realizacija. Za razliku od nas, iskusnije reprezentacije koriste svoje šanse", zaključio je Mihajlović.

Do završetka kvalifikacija reprezentaciji Srbije preostaju još tri utakmice, 6. septembra kod kuće protiv Hrvatske, 10. septembra u gostima protiv Velsa i 15. oktobra kod kuće protiv Makedonije.

Pogledajte još