Mladić koji je raskrinkao američku internet špijunažu – nestao bez traga!

0

Edvard Snouden, bivši službenik CIA koji je otkrio novu veliku špijunsku aferu, nestao je. Poslednjih nekoliko dana je provodio u hotelskoj sobi u Hong Kongu.

Radnici hotela novinarima Rojtersa su rekli da je 29-godišnjak napustio hotel. Ne zna se gde se trenutno nalazi.

Bela kuća trenutno ne želi da komentariše istragu u vezi sa curenjem poverljivih podataka sa servera agencija CIA i NSA, ali je za očekivati da će američki obaveštajci krenuti u “lov” na Snoudena, prenosi Index.hr.

Zahvaljujući njegovim dokumentima, “Guardian” i “Washington Post” su razotkrili veliku špijunsku aferu – pokazalo se da Amerikanci špijuniraju civile u čitavom svetu, crpeći informacije sa servera Fejsbuka, Gugla, Skajpa….

“Nisam imao nameru da skrivam ko sam zato što znam da nisam uradio ništa loše. Ne želim pažnju javnosti, jer ne želim da se priča vrti oko mene. Želim da priča bude o tome šta radi američka vlada. Stvarno želim da se fokus rasprave o dokumentima među građanima širom sveta usmeri na činjenicu u kakvom svetu živimo. Moj motiv je bio informisati javnost šta se radi u njihovo ime i protiv njih”, poručio je Snouden pre nego mu se izgubio trag.

(Izvor: Index.hr)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.