Striptizeta zavela nerda: On raskrinkao špijuniranje preko Interneta, ona se skinula!

Snouden je trenutno u begu, a poslednji put je viđen u Hong Kongu.

Na internetu se pojavila priča njegove devojke Lindsi Mils (28), plesačice u koju je 29-godišnji Snouden bio zaljubljen i koju je, bežeći od zakona, ostavio na Havajima.

Lindsi je u ponedeljak na svom blogu objavila tekst o svojoj velikoj tuzi izazvanoj njegovim begom i to "začinila" nizom golišavih fotografija.

- Moj svet se otvorio i zatvorio u istom trenutku. Ostala sam izgubljena na moru bez kompasa - reči su kojim je Lindsi započela svoju patetičnu ispovest i nastavila:

- I dok pišem ovo na tastaturi prepunoj mojih suza, razmišljam o licima koja sam srela na svom putu. Licima s kojima sam se smejala. Licima koja sam držala. Licima koja sam vremenom zavolela. I licima koje nikada nisam stigla da pozdravim. Ali, život nam ponekad ne daje priliku da se pozdravimo.

(old_image)

Prošle godine sa Snoudenom se preselila iz Baltimora u Hong Kong, a zajednički prijatelji veruju kako su se tamo i venčali jer radi se "posebnom mestu" za njih.

Lindsi, koja u blogovima sebe naziva "lutalicom", a Snoudena "E", često je pisala o njihovoj vezi, a mnogi su primetili da je zanimljivo da je tajnoviti i povučeni "šmokljan" izabrao baš ekstrovertiranu striptizetu koja sve svoje tajne deli s javnošću i objavljuje golišave fotografije kad god stigne.

Plesačica dodaje i da njeni prijatelji, pre nego što su ga upoznali, nisu ni verovali da postoji, a nakon što su se preselili na Havaje, sve su je manje viđali. Tim više jer je Snouden zbog posla često morao da menja prebivalište (zajedno su proputovali 17 zemalja).

U svojim blogovima je često otkrivala detalje kao što su visina njegovih godišnjih primanja, s kim sarađuje, pisala je o čestim preseljenjima, kupovini zavesa, ali i teškim trenucima u njihovoj vezi. Sudeći prema njenom pisanju, sve je bilo u redu do prošlog meseca kada se "tama vratila u njihove živote" i kada je sve češće počela da piše o Americi, a vidljivo je i da je počela da deli Snoudenove stavove.

- Amerika koju volim neprestano se menja i strahujem da ne zaluta i skrene s puta slobode koju je oduvek predstavljala. I dalje volim Ameriku, ali pala mi je u očima. Nadam se da će ljudi videti u kom se smeru kreće i zapitati se da li žele da tako žive - stoji u jednoj od njenih poslednjih objava.

Nakon što je objavio podatke o PRISM-u, tajnom vladinom programu nadzora, Snouden je ostavio Lindsi na Havajima. Naime, pokazalo se da Amerikanci špijuniraju civile u čitavom svetu, crpeći informacije sa servera Facebooka, Googlea, Skypea, itd. Nije joj rekao kuda ide i šta radi već samo da mora da otputuje na nekoliko nedelja.

Snouden je za "The Guardian" rekao da je zbog važnosti ovih informacija spreman da žrtvuje odnos s porodico i da ih nikada više neće videti, ali dodao je i da zbog nekih stvari žali:

- Jedino čega se bojim je kako će se ovo odraziti na moju porodica kojoj više neću moći da pomognem. To je ono što me noću drži budnim.

(old_image)

Izvor: Index.hr

Pogledajte još