Odbranimo Nišvil: Javne ličnosti pozvane da se uključe, u petak koncert podrške (VIDEO)

Tokom dva sata muzičkog programa posetioci će, kako je najavljeno, moći da čuju bend “Jazzbooka”, “Krembou” i “Underdogs”, pišu "Južne vesti".

Cilj i ideja koncerta “Ja volim Nišvil” je da skrene pažnju javnosti na probleme sa kojim se festival suočio odlukom Ministarstva kulture da prestane da finansira festival, ali i da promoviše toleranciju, kaže organizator.

Podrška, kažu organizatori, sada stiže sa svih strana, pa su tako svoje prisustvo u publici do sada potvrdili Dušan Milisavljević, poslanik u Skupštini Srbije i pevač Vlado Georgiev.

Istovremeno, Tim za podršku "Nišvil" džez festivalu pozvao je organizacije civilnog društva, muzičare, radnike kulture, narodne poslanike i odbornike i druge javne ličnosti da se uključe u odbranu te manifestacije.

Tim za podršku "Nišvilu" osnovala je grupa ljubitelja džeza, među kojima su Marjan Doca Cvetković, Dragan Petković, Mladen Jovanović, Ivan Topalović, Mladen Velojić...Oni su se okupili, kako navode u saopštenju, kao reakcija na pomenutu odluku Komisije Ministarstva kulture i informisanja.

Sledeći korak je zahtev za smenu ministra kulture i poništavanje konkursa za dodelu sredstava, navode iz tima za podršku "Nišvilu" koji je, kako podsećaju, proglašen manifestacijom od nacionalnog značaja

(Izvor: Južne vesti, Tanjug, Novi magazin)

Pogledajte još