Pasuljijada u Temerinu

Ovogodišnja Pasuljijada, kako je najavio Zoran Stipanović, predsednik Organizacionog odbora, trajaće tri dana i biće svečano otvorena u četvrtak, 4. juna, u 19.00, u sali temerinskog Kulturnog centra "Lukijan Mušicki".

Narednog dana 5. juna, u sklopu te manifestacije, oko 17.00, biće otvoreno etnosokače s pratećim izložbama i predstavama, a u večernjim satima održaće se veliki rok koncert na kome će nastupiti Vojvođanski bluz bend, Đorđe David i grupa "Gang" te Tanja Jovićević s somborskim bendom "Rič bič".

Glavno takmičenje u pripremi pasulja održaće se u subotu, 6. juna na temerinskom vašarištu. Prema dosadašnjim prijavama, očekuje se oko 300 takmičara iz Srbije i inostranstva.

– Kao i lanjska, ovogodišnja manifestacija imaće međunarodni karakter, pošto su učešće potvrdili takmičari iz Slovenije, Slovačke, Mađarske i Republike Srpske, a najveći štand, kako i dolikuje, rezervisala je kineska ambasada iz Beograda – naglasio je Dragan Vukotić, član Organizacionog odbora.

U sklopu te manifestracije, kako najavljuju organizatori, održaće se i niz zabavnih takmičenja, poput bacanja starog bicikla udalj, trka na 20 metara s džakom pasulja od 100 kilograma na leđima, brzo kusanje pasulja...

Posle takmičenja sledi veliki koncert Zvonka Bogdana, a svim posetiocima manifestacije obezbediće se dovoljno pasulja (porcija košta samo 100 dinara) i neograničene količine svih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića. 

Izvor: Građanski list
(28. maj)

Pogledajte još