Đilas: Ne mogu da kaznim Čovića i Vujoševića

Ponašanje dvojice čelnika ’večitih’ bacilo je u senku dešavanja na terenu tokom cele sezone, a sve je poprimilo neslućene razmere tokom finalne serije.

Đilas je istakao da vladajuće telo srpske košarke nema ingerencije i da ne može da izrekne nikakve kazne zbog neprimerenih izjava Vujoševića i Čovića.

„KSS nema ingerencije nad domaćim takmičenjima, ne može da preduzima nikakve kaznene ili bilo koje druge mere. Kao predsednik Saveza mogu samo da apelujem na sve one koji su u sportu da se suzdrže od izjava koje daju, jer te izjave nanose štetu celokupnom srpskom sportu, posebno košarci“, rekao je Đilas.

Đilas je rekao da ne postoji način na koji može da se meri čija je izjava gora i ocenio da te izjave ruše srpsku košarku.

„Ne postoji način na koji možete da merite čija je izjava lošija i gora. Nažalost, živimo u vremenima u kojima moji apeli ne nailaze na razumevanje i gde se sve nastavlja po starom. Termini koji se koriste u međusobnim optužbama su nešto što ruši srpsku košarku“, rekao je Đilas.

Đilas je dodao da je vreme da košarkaši vode glavnu reč i da Čović i Vujošević ne predstavljaju srpsku košarku.

„Momci na terenu, kvalitet utakmica u Superligi, broj gledalaca koji su bili u Valjevu, Nišu, Užicu pokazuje da košarku narod voli. Nisu srpska košarka ni Vujošević ni Čović, srpska košarka su Lučić, Bogdanović, Katić... Pravo je vreme da oni imaju glavnu reč, ne samo na terenu već u srpskoj košarci, poput Bodiroge, Tomaševića, Tarlaća, koje sam doveo u Savez, jer je to jedina garancija budućnosti razvoja našeg najtrofejnijeg sporta“, rekao je predsednik KSS.

Đilas je naveo i da čestitao Partizanu na osvojenoj titulu i Zvezdi na plasamanu u Evroligu, odnosno da je posebno čestitao igračima, ne pominjući rukovodstva klubova i trenere, jer je na taj način želeo da napravi razliku između momaka koji rade svoj posao i onih koji daju izjave.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još