Mihajlović: Predložiću EPS-u da se dug plaća u više rata

Uputićemo i preporuku koja se tiče otpisivanja kamata na dugovanja za struju i za period do 2012. godine. EPS će morati da se pozabavi time kako će to računovodstveno i knjigovodstveno da reše", rekla je ona novinarima u pauzi prvog organizovanog prijema građana u Ministarstvu enegetike koji su mogli da u direktnom kontaktu sa njom iznesu svoje probleme i postave pitanja.

Mihajlovićeva je kazala i da će Ministarstvo predložiti i promenu Uredbe o socijano zaštićenom potrošaču, odnosno socijalnim kartama u energetici, kako bi se omogućilo socijalno ugroženima da ne plaćaju taksu prilikom prikupljanja dokumenata koja su im potrebna da bi dokazali da su energetski zaštićeni potrošači.

Ona je istakla da njeno Ministarstvo organizovanjem prijema građana svake druge subote želi da pokaže da je uz njih i da će njihove sugestije i predloge pokušati da ugradi u dokumente, kao i što je to bio slučaj danas sa predlogom povećanja rata za otplatu duga za struju.

Mihajlovićeva je dodala da je od 8.30 do 11 sati razgovarala sa oko 50 građana i da će do 13.30, obaviti razgovor sa još toliko ljudi.

Izvor: Beta

Pogledajte još