Istraživanje: Kada muškarce najviše brine veličina njihovog penisa?

0

Iako većina muškaraca tvrdi da u krevetu veličina nije najvažnija mnogi priznaju da se još uvek osećaju nesigurno kada treba da se uporede sa svojim prijateljima, tvrde rezultati nove studije.

Tim naučnika sa Univerziteta Viktorija tvrdi da većina muškaraca između 18 i 76 godina oseća nesigurnost kada je reć o njihovoj težini, građi i veličini penisa.

“Ne brine ih veličina penisa kada je reč o seksualnom užitku njihovih partnerki, nego je često reč o takmičenju s drugim muškarcima. Mnogi se osećaju nesigurnije tamo gde se njihova veličina može upoređivati, npr. u svlačionicama”, objašnjava autorka studije, dr Anabel Čen Feng Ji.

Štaviše, oni koji pate od sindroma “svlačionica” upravo su zadovoljni veličinom penisa kada je reč o seksualnom zadovoljavanju partnerke. Ipak, želja za takmičenjem s drugim mužjacima dovodi do opsednutosti bodi bildingom i kultom mišićavog tela.

“Istraživanje pokazuje da društvenim pritiscima poželjnog imidža nisu izložene samo žene, već i da muškarci često dele iste sumnje i nesigurnost”, navodi se u zaključku studije.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.