Domaći zadatak: Oproštajno pismo pred samoubistvo

0

Malo je reći da su roditelji bili šokirani kada su im njihova 14-godišnja deca koja pohađaju jednu njujoršku privatnu školu saopštila šta im je zadato za domaći zadatak. Učenici su na času engleskog jezika zamoljeni da kod kuće sastave oproštajno pismo u kojem će opravdati svoj čin samoubistva, piše NYPost.

Pismo je trebalo da bude napisano iz perspektive lika iz popularne knjige i filma „Tajni život pčela'', a deca su u njemu morala da odgovore na pitanja ''čime bi opravdali svoj postupak'' i ujedno navedu razloge za izvršenje suicida. Roditelji u tome nisu videli ništa inspirativno.

To nije zadatak koji je primeren za 14-godišnjake“, kazao je jedan od roditelja ogorčen jer je reč o obrazovnoj ustanovi kojoj moraju uplaćivati pozamašne novčane iznose. Dok učiteljica Džesika Bejriš nije želela da komentariše zadatak, direktor škole Ronald Stjuart kazao je da im nijedan roditelji nije uputio prigovor.

Profesor filozofije potvrdio je da samoubistvo nije tabu i da mu ne treba pristupati na taj način. Smatra da su učenici u tom uzrastu dovoljno zreli da pristupe obradi teme i da je ceo slučaj u stvari prenaduvan.

Izvor: NYpost, Večernji list

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.