Da li Đukanović podnosi ostavku?

Takvo pitanje , kako je najavljeno, Đukanoviću je postavio predsednik SNP Srđan Milić , a odgovor se očekuje na sednici Skupštine Crne Gore, u okviru takozvanog premijerskog sata, koji je poslovnikom parlamenta predviđen jednom mesečno.

Pitanja premijeru se postavljaju unapred, a svaki poslanički klub ima pravo da postavi po jedno pitanje.

Milić je izjavio da "ima značajnog razloga" da Đukanoviću postavi pomenuto pitanje, jer, kako je objasnio, o tome i vlast i opozicija u Crnoj Gori raspolažu "dobrim informacijama iz međunarodne zajednice".

Pitanja za Đukanovića, takođe, pripremile su vladajuće Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija, zatim, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i stranka Pozitivna Crna Gora.

Poslanici opozicionih stranaka Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene neće prisustvovati današnjoj sjednici crnogorskog parlamenta, u skladu sa ranijim stavom da selektivno učestvuju u radu parlamenta.

Lider Pokreta za promene i jedan od čelnika Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da briselska administracija traži ostavku crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

On je današnjem Danu rekao da je jedan visoki zvaničnik Evropske unije obavestio Đukanovića, tokom njegove nedavne zvanične posete Briselu, da Unija očekuje njegovu bezuslovnu ostavku na mesto premijera.

Medojević je naveo da je Đukanović odbio da podnese ostavku, zbog čega je ušao u sukob sa međunarodnom zajednicom.

U razgovoru, koji je na zahtev zvaničnika EU, održan iza zatvorenih vrata i koji je trajao neuobičajenih 45 minuta, počela je drama za Đukanovića. On je je upozoren da će biti suočen sa objavljivanjem podebelih dosijea o delovanju njegove organizacije koje već godinama prikupljaju obaveštajne službe EU i SAD, ukoliko odmah ne podnese ostavku , kazao je Medojević.

Prema njegovim rečima, nije slučajno što je EU ranije tražila poseban izveštaj Europola o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori.

Medojević je dodao da su najmanje dva važna funkcionera vladajućeg DPS-a upoznata sa ovakvim stavom EU.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.