Crvena zvezda: Nismo mi krivi za probleme Partizana

"Da li je moguće da tako uspešan klub, kako se predstavlja KK Partizan, ima tolike gubitke i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti, za njih će uskoro Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene", navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde.

Predsednik Partizana Predrag Danilović održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je kazao da je situacija takva da odmah može da "stavi ključ u bravu" i pozvao državu da pomogne crno-belima.

Zvezda je potom izdala saopštenje u kojem navodi da se ne raduje ničijoj nesreći, te ni nesreći u koju je zapao Partizan, ali da "ne mogu da zaborave šta se sve dešavalo pre dve i više godina".

"Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našla Zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak Zvezde i da će njihov večiti rival u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči", piše u tekstu.

Navodi se da se po objavljivanjem finansijskih sredstava koje je dala država, lako može utvrditi ko je bio "državni projekat".

"To je Zvezda i uradila, a Partizan, nažalost, nije. Da kojim slučajem jeste, ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici Partizana bila bi demistifikovana", piše u saopštenju.

Danilović je, između ostalog, kazao i da Partizan i Zvezda nisu isti, s čime se složila Zvezda. Danilović je to rekao govoreći orezultaima, a i Zvezda je iznela svoje viđenje razlika.

"Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a oni što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A nikada nismo ni bili. Crvena zvezda je jedan od najjačih brendova ove zemlje i nalazi se takođe u specifičnoj situaciji i ne kuka i ne moli i ne kleči da joj bilo ko pomogne. Ali, oduvek se zalagala da Zvezda, ali i Partizan u ovoj državi imaju ravnopravan tretman. To je samo jedna u nizu naših razlika", piše u tekstu.

Predsednik crno-belih je rekao da poštuje Crvenu zvezdu koja je u stečaju i da je to prava Zvezda, dok, kako je rekao, "privatni klub" nije želeo da komentariše.

Iz Zvezde su odgovorili i na to: "Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam, uz sva uvažavanja, neće objašnjavati Danilović. Dokaz da smo u pravu je brojna publika koja dolazi na naše utakmice i naši verni navijači kojima se zahvaljujemo na podršci", piše u saopštenju.

Beta

Pogledajte još