Ugljanin: Dolazak u predvorje EU značajan i za manjine

"Dobijanje EU datuma za mene je ostvarivanje programskog cilja SDA Sandžaka, koji je pri tom istovetan sa programskim ciljevima svih nas u Vladi Srbije", rekao je Ugljanin u intervjuu novosadskom Dnevniku.

Hrvatska danas proslavlja ulazak u Evropsku uniju

Napominjući da je u prošlosti bilo dosta problema kada je reč o rešavanju pitanja nacionalnih manjina u Srbiji i ocenivši da to pitanje "nije bilo na redu", on je naglasio da je ono sada jedno od poglavlja koje će se otvoriti sa EU.

"Lično imam velika iskustva i znanja, kao i druge moje kolege, a tu su i stručni timovi, tako da mislim da ćemo stvoriti pristojne uslove manjinama da u Srbiji vide svoju budućnost i budu sigurni", rekao je lider SDA.

Povodom pitanja eventualne rekonstrukcije republičke vlade, Ugljanin je kazao da ne zna kada će ona početi ali je dodao da će u tom pogledu "pozdraviti sve što je dobro za Srbiju".

"Ova vlada je dobila priliku i iskoristila je, bila je kompaktna sve vreme od svog formiranja", ocenio je on i dodao da je bolje i jeftinije praviti rekonstrukciju ako je potrebna nego raspisivati nove izbore.

"Kada je u pitanju rad ministara i da li neko treba ili ne da ode, samo o sebi mogu da govorim, a dao sam deset puta više nego što imam mogućnosti, i rezultati su mi veliki", ocenio je Ugljanin.

Ministar je napomenuo da je žalosno to što mediji ne pokazuju ni minimum interesovanja za dogadjanja u nerazvijenim opštinama, čijim se problemima on bavi.

Izvor: BLIC

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.