Beba od 16 meseci pliva poput odrasle osobe (VIDEO)

Snimak je dobio mnoštvo kritika korisnika JuTjuba budući da veliki broj ljudi smatra da je bebe primorana da pliva. Na komentare su odgovorili roditelji deteta, odnosno otac Adam koji je i postavio ovaj snimak.

Adam kaže da je on medicinski tehničar, a da njegova supruga već šest godina radi kao spasilac i instruktor plivanja.

Beba sa snimka, Elizabet, imala je treninge plivanja kod ovlašćenih instruktora koji predaju posebnu tehniku plivanja za novorođenčad.

“Ni u jednom trenutku nismo prisilili naše dete na nešto što ono ne želi da proba. Mi smo u stanju da prepoznamo kada se dete umori u bazenu. Elizabet je odlučna devojčica i nekada prepliva bazen u jednom dahu, a nekada odmara. Ja sam uvek spreman da uskočim u bazen na prvi znak uzbune”, napisao je Adam.

On preporučuje svim roditeljima da svoju decu nauče da plivaju, budući da je potreban samo trenutak da nestanu ispod površine i utope se.

"Nekada razlika između života i smrti može biti u samo 15 cm vode i sposobnosti bebe da se okrene na leđa i uhvati dah", upozorio je.

Takođe, Adam i njegova supruga upozoravaju roditelje da ne bacaju decu u vodu i od njih očekuju da plivaju. To je opasno, a i vrlo je brz način da istraumiraju dete i zauvek mu usade strah od plivanja. Oni su koristili posebne tehnike za obučavanje novorođenčadi.

Izvor: B92, Klix

Pogledajte još