Obradović traži zaštitu suda zbog medijskog linča

Obradović je u Jutarnjem programu TV Pink ocenio da je apsolutno neprihvatljivo da se objavi medijski poziv da "ministar bude obešen na Terazijama" i upitao da li je moguće da razgovor o maloj maturi može da proizvede takve stavove.

On je najavio da će se obratiti sudu i da očekuje da će reagovati i drugi nadležni organi i tužilaštvo i druge institucije i novinarska udruženja, jer je krajnje vreme da se stane na put takvom načinu pisanja.

Obradović je rekao da će u nedelju biti objavljen spisak đaka po školama u odnosu na želje koje su oni izrazili prilikom upisa u prvi razred srednje škole i da očekuje da će svi đaci upisati željenu školu, pogotovu vukovci.

"Ukoliko bude slučajeva da se pojavi eventualno negde veći broj đaka u odnosu na broj koji je planiran, mi imamo rešenje zajedno sa direktorima škole", najavio je Obradović.

Govoreći o poništavanju male mature, Obradović je podsetio da je zahvaljujući energičnoj akciji MUP i Uprave kriminalističke policije, uhvaćena osoba koja je krala testova i da se saznalo da je imala pomagače koji su distirubirali testove i da je u toku taj proces.

"Tužilaštvo će kvalifikovati tu vrstu krivičnog dela i pravosuđe će dati svoj sud", rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da je Ministarstvo povuklo odgovarajuće poteze, da se zbog krađe testova reagovalo na primeren način da ne bi bilo oštećenih.

Ministarstvo je nastojalo da se svima omogući upis u prvi razred srednje škole i doneta je odluka da se rezultati iz srpskog i matematike ne računaju prilikom upisa u prvi razred srednje škole, kaže Obradović.

Upitan o mogućem povećanju cena školarina na jesen, Obradović je odgovorio da su od 131 fakulteta samo dva povećala školarine, a da 129 nije povećalo školarine.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još