Slučaj „Klečka": Ljimaj i 9 optuženih pušteni iz kućnog pritvora

Sud je, kako je saopšteno iz Euleksa danas, zadržao putna dokumenta optuženih i naredio im da se javljaju policiji jednom dnevno.

Među onima kojima je ukinut kućni pritvor je i poslanik Skupštine Kosova, Fatmir Ljimaj koji je zajedno sa svojim bivšim saborcima iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova optužen da su odgovorni za ubistvo više civila i zarobljenika u selu Klečka na Kosovu tokom marta 1999. godine.

Na jučerašnjem ročištu trebalo je da budu saslušani svedoci odbrane, ali su branioci optuženih odustali od toga, smatrajući da u dosadašnjem postupku nije dokazana optužnica protiv njihovih klijenata.

Ročište je potom nastavljeno nekim tehničkim pitanjima kao što su psihijatrijski nalaz za pokojnog svedoka Iks, Agima Zogaja čija je izjava osnov optužnice protiv Ljimaja i ostalih.

Sledeće ročište biće održano 16. jula kada će svoje mišljenje dati jedan antropolog i patolog iz forenzike Euleksa koji su obavili iskopavanje posmrtnih ostataka posle rata, a izricanje presude očekuje se početkom septembra.

Pogledajte još