Englezi o Đokoviću: Nole je prepotentan

Novak Đoković i Huan Martin del Potro, odnosno Endi Mari i Jirži Janovič, igraće danas (14.00) polufinale Vimbldona, a mediji na Ostrvu već su počeli da vrše pritisak na našeg asa. Engleski tabloid San objavio je tekst koji počinje rečenicom „Prepotentni Đoković...“, a koji ima za cilj isključivo da izbaci iz ravnoteže najboljeg svetskog tenisera.

Ostrvljanima, naime, smeta što je Nole zakazao humanitarnu gala večeru za ponedeljak uveče (dan nakon vimbldonskog finala), pa u tome vide provokaciju našeg asa, koji je, navodno, tako hteo da pokaže da je siguran da će osvojiti trofej na londonskoj travi.

''Budimo fer, radi se o plemenitoj stvari, ali nije trebalo da izgleda kao šamar, posebno jer još nije ni stigao do finala. Nadam se da će time samo podstaći Mareja''jedan je od komentara engleskih navijača.

Ceo slučaj govori o domišljatosti Britanaca, koji su zapravo hteli da Novaka izbace iz ravnoteže, ne bi li pomogli svom teniseru da stigne do trofeja na Vimbldonu. Nije da ih ne razumemo, ipak oni titulu čekaju još od 1936. godine, pa je logično da će učiniti sve da prekinu 78 godina dug post, ali je način na koji su „udarili“ na Đokovića nizak i neprimeren. I što je najvažnije, verujemo da neće upaliti i poljuljati samopouzdanje našeg asa. Posle ovoga Noletu će sigurno biti još slađe da u ponedeljak uživa u svojoj humanitarnoj večeri i vimbldonskoj tituli, što da ne.

Na Noletovoj humanitarnoj gala večeri u Raundhausu u Kamdenu biće prisutan veliki broj poznatih ličnosti, među kojima i vojvotkinja od Jorka, čuveni top-model Naomi Kembel, Boris Beker...

Izvor: medio.rs

Pogledajte još