Predmeti našeg detinjstva

Prve makaze
Kako bi izbegli nepogode, roditelji i dan danas deci s pravom kupuju ovakve makaze. I mi smo imali iste ili slične. Koliko je samo kolaž-papira i novina isečeno... Samo kad se setim. Ali bilo je lepo.

(old_image)

Narukvice
Tokom godina smo nosile najrazličitije narukvice, a neke od njih vezivali su često i drugari. Narukvice od plastike, od konca, šarenih perli i još svašta nešto. Važno da je bilo šareno i veselo.

(old_image)

Ogrlice od makarona
Ovo je jedna od najsumanutijih zabava, tačnije beskorisnih, ali dečija mašta radi svašta. Iako smo živeli u prilično teška vremena kada baš i nije bilo šarenih makarona, mnogi od nas su pravili ovakve ogrlice od običnih koje smo farbali.

(old_image)

Vodene boje
Pakovanje vodenih boja koje smo koristili za časove likovne kulture bilo mi je, iz čisto tehničkih razloga uvek draže od tempera jer jednostavno - manje je propratnih stvari bilo potrebno nositi na časove. Samo ova paleta i voda, a za tempere i posebnu paletu za mešanje, pa više čančića... Živele vodene boje 🙂

(old_image)

Šarena so za kupanje
Ovo je jedna od najbesmislenijih stvari koje dete može da dobije i na sreću roditelji nam nisu ni davali da se kupamo u ovome, ali smo redovno dobijali i kupovali jedni drugima ovo na poklon. Valjda nam je bilo zanimljivo zbog boja. Ko će ga znati. dečija posla 🙂

Pogledajte još