Garavi sokak

Dan koji počne kišom teško da do večeri može da popravi utisak o sebi. Netačno! Ako se potrudite da kišu, vetar ili popularno UV zračenje prihvatite kao zadato stanje, svaki dan će biti potpuno iznenađenje. 

Pomalo neočekivano, ali u subotu, petog avgusta, oko 21 sat, bukvalno se probijalo do Gardoša kroz Sinđelićevu, blokiranu automobilima. Odmah je sve postalo jasno – ''Garavi sokak'' ima ozbiljan broj fanova, koji su tokom večeri poznavanjem repertoara i dokazali koliko su im veseli Vojvođani izuzetno dragi. 

Simpatični sredovečni parovi i iznenađujuće veliki broj mladih  je do poslednjeg mesta ispunio scenu kod Kule. Svih dva i po sata, neskidajući osmehe s lica, kao prateći hor, pevali su s Banetom Krstićem i njegovom ekipom. Pozitivna atmosfera jednostavno nije mogla da zaobiđe čak ni one koji su to veče na Gardoš došli nepripremljeni, odnosno da ne kažemo da ''Garavi sokak'' povezuju samo sa šaranom na luku u lokalnom kafančetu. 

Atmosferu je začinio specijalni gost koncerta - Braša Ivanov Brataš, legenda tamburice, poznat još i kao ''Srpski BB King''... Onako elegantan i sveže ofarban, glasom i izborom pesama potpuno je opčinio publiku. ''Kad se setim Zoro tebe, meni moje srce zebe!'' Ovakvi hit-stihovi i pozdrav na rastanku (mahnuo je onako aristokratski, s dlanom k sebi), možda ne menjaju muzički ukus, ali svakako nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 

Posle ovakvog koncerta može samo da usledi predlog: Uvesti ''Garavi sokak'' među obavezne grupe za puštanje u prodavnicama, bankama, firmama... Treba iskoristi to što hipnotički opuštajuće deluju na mame i tate. ''Mama, mogu ove patike od osam hiljada?'' A sa razglasa opija ''Teci, teci Dunave''. ''Ma sve može...'' 

Katarina Milovanović

Pogledajte još