Beograd: Skuplji noćni prevoz i minibus

Putnike dodatno zbunjuje to što im u javnom gradskom prevozu prodaju karte na kojima su i dalje stare cene. I dok su na onima koje prodaju vozači u minibusu cene pre poslednjeg poskupljenja, na kartama za noćni prevoz stoje čak tri cene.

Ipak mnogi sugrađani, i dok je karta u minibusu koštala 145 dinara, često od vozača nisu dobijali kusur od pet dinara, pa nisu ni primetili promenu, pišu "Novosti".

"Cena karte za minibus linije promenjena je od 24. juna, sa 145 dinara na 150 dinara, koliko sada iznosi karta. Do sada nismo imali žalbe građana na to da vozači ne vraćaju kusur, a ukoliko se tako nešto dogodi, molimo putnike da podnesu prijavu protiv vozača Direkciji za javni prevoz na mail info.saobracaj@beograd.gov.rs", kaže Katarina Dragutinović iz Direkcije za javni prevoz.

Iako nadležni tvrde da je nova tarifa karata na snazi od 24. juna, osim uvođenja vremenske karte, odluke gradske uprave da se za nepersonalizovane i karte kod vozača u ITS1 ukida druga zona, promene cene doplatne karte i opomene, kao i poskupljenja karte kupljene kod vozača, druge promene nisu navedene.

Inače, poslednja promena cenovnika bila je u oktobru prošle godine, kada je prevoz poskupeo 20 odsto. Vožnja minibusom koštala je 145 dinara, a umesto 120 dinara, veću cenu karte plaćali su i putnici u noćnom prevozu.

Kada je reč o minibusu, u resornoj direkciji kažu da na ekspres linijama nije bilo promena prevoznika, i da je za prevoz angažovan prevoznik Grupa "Privatni autoprevoznici". Za razliku od ove informacije, na sajtu grada stoji da su ove linije poverene firmama "Domiko prevoz" i "Siti bus". A zapravo je Grupa privatnih autoprevoznika, koju čini nekoliko firmi članica, najpre preuzela "Domiko" i njegove linije, a u septembru prošle godine i minibus linije prevoznika "Sitibus". Na njima sada voze "Banbus" i "Transprodukt", pišu "Novosti".

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još